РАДА ВІТАТИ ВСІХ НА МОЄМУ БЛОЗІ



Прізвище, ім'я, по-батькові    Панасенко Валентина Василівна

Місце роботи    Міський методичний кабінет відділу освіти Селидівської міської ради

Посада  завідувач міським методичним кабінетом

Кваліфікаційна категорія   вища 

Звання  учитель-методист, відмінник освіти України  

 

 Коли маленькій дівчинці Валі татусь читав і коментував сторінки  ілюстрованої книжки В. Маяковського «Ким бути», вона завжди питала, чому серед родичів і близьких людей (за названими у вірші професіями) не згадано Віру Олексіївну – нашу сусідку – вчительку. 

Бо мріяла з дитинства вчителювати.
І стала з роками вчителем. Вміло навчала малюків. Любила учнів – всіх, різних: талановитих і не дуже, пустунів і «правильних», тих, які самоствердилися, і невдах.
Подорослішала сама, набула досвіду…

І їй доручили навчати дорослих, бо стала заступником з навчально-методичної роботи, далі методистом з навчальних дисциплін, нарешті завідувачем ММК.

Роками вчила, вчила…  вчилась сама бути фасилітатором, дослідником, першопрохідцем нових способів навчання і виховання школярів. Вчила поєднувати традиції з нововведеннями, суворі алгоритми з творчим пошуком. Вчилась оцінювати тих, хто самоствердився, і підтримувати невдах. Вчилась аналізувати свою працю, робити висновки і планувати навчання дорослих так, щоб своєрідна скарбниця – цікавість до навчання – методично, поступово (поступ, наступ, ступінь за Я. Хелемським) збагачувалася й оновлювалася.

Може це покликання…